Coronavirus afbeelding van het RIVM

In de ban van corona. We hebben een turbulente tijd achter de rug. Vanaf het moment dat het coronavirus serieuze vormen begon aan te nemen in ons land, hebben we alle zeilen bijgezet en diverse maatregelen getroffen. Het nieuwe coronavirus zorgde voor veel onzekerheid, onduidelijkheid en een langdurige piek in het aantal meldingen van sterfgevallen.

Toch blijkt ook nu dat we met elkaar beschikken over een groot aanpassingsvermogen en flexibiliteit. We zijn reuzetrots. Trots op het feit dat tot nog toe niemand binnen onze organisatie besmet is geraakt. En trots op de inzet en flexibiliteit van ons team. Een team dat zich tijdens de coronapiek dag en nacht heeft ingezet om overledenen op te halen en zorg heeft gedragen voor een respectvolle verzorging, ondanks alle onduidelijkheid, onzekerheden en soms ook enige angst voor het onbekende.

Nu het weer wat rustiger is en de overheid haar maatregelen langzaamaan versoepelt, kunnen wij onze dienstverlening ook weer stapje voor stapje uitbreiden. Zo is het bijvoorbeeld onder bepaalde voorwaarden weer toegestaan om als familie te helpen bij de verzorging van een overleden dierbare. Ook is het onder bepaalde voorwaarden weer mogelijk om als bijrijder naast de chauffeur in de rouwauto plaats te nemen. In beide situaties is het dragen van een mondkapje voor alle aanwezigen verplicht en dient alles vooraf besproken te worden met onze medewerkers van het Uitvaartbureau.

Rekening houdend met ieders veiligheid en gezondheid willen we op deze manier uitvaartondernemers weer zoveel mogelijk ontzorgen en de flexibele diensten verlenen die ze van ons gewend zijn.

Terug naar nieuwsoverzicht