Corona maatregelen

De gezondheid en veiligheid van onze medewerkers, klanten en partners staan voorop en daarom houden we bij Funeral Assist de ontwikkelingen rond het coronavirus nauwgezet in de gaten. We treffen uiteraard maatregelen waar dat nuttig en nodig is. We volgen daarbij de algemene richtlijnen en aanwijzingen van het RIVM, GGD en andere autoriteiten, en stemmen af met onze collega organisaties in de uitvaartbranche.

Contact

Funeral Assist biedt flexibele diensten aan binnen de uitvaartbranche. Als een dierbare komt te overlijden aan het coronavirus verloopt de organisatie van de uitvaart zoals gewoonlijk via een uitvaartondernemer. Daarbij wordt rekening gehouden met een (vermoedelijke) besmetting met het coronavirus. De uitvaartverzorger is op de hoogte van de veiligheidsregels en spreekt alles door met de familie.

Laatste verzorging

De verzorging van een overleden persoon vindt momenteel zoveel mogelijk plaats op onze eigen locaties of in een uitvaartcentrum. Om onze medewerkers veilig en gezond te houden is het nu helaas niet mogelijk om te helpen bij de laatste verzorging van een dierbare. Bij de verzorging van een overleden persoon met een verhoogd besmettingsrisico volgen wij een aanvullend hygiëneprotocol. Zo dragen onze medewerkers bijvoorbeeld extra persoonlijke beschermingsmiddelen en verrichten ze extra handhygiëne. Op deze manier zijn de risico’s op besmetting tot een minimum te beperken.

Opbaren

Funeral Assist beschikt over afscheidslocatie’s die uitermate geschikt zijn voor een klein en intiem afscheid. Op alle locaties (behalve Pannerden) is het mogelijk om een overleden dierbare op te baren en samen met familie en nabestaanden afscheid te nemen. Catering kunnen we nu helaas niet aanbieden. Onze gebouwen worden na ieder bezoek grondig schoongemaakt en gedesinfecteerd.
Afhankelijk van de situatie, kan iemand die overleden is aan de gevolgen van het coronavirus ook thuis worden opgebaard. Familie en nabestaanden wordt vriendelijk verzocht om op gepaste afstand te blijven of tijdelijk even in een andere ruimte te verblijven, zodat ons zorgteam veilig de thuisopbaring kan verzorgen.

Uitvaartvervoer

Uit veiligheidsoogpunt is het op dit moment niet mogelijk om als bijrijder naast de chauffeur in de rouwauto plaats nemen. In onze volgauto’s kunnen nabestaanden in stoetverband achter de rouwauto aanrijden. Het aantal personen dat in één voertuig kan plaatsnemen is afhankelijk van het specifieke volgvervoer en het feit of men tot hetzelfde huishouden behoort of niet. Aanvullend is er ter bescherming van de chauffeur en passagiers een doorzichtige fysieke afscheiding geplaatst en wordt na elke dienst het voertuig volledig gedesinfecteerd.

Wij doen er alles aan om uw en onze gezondheid en veiligheid zo goed als mogelijk te waarborgen!

Terug naar nieuwsoverzicht